تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده : ۱
مقدمه. ۲
فصل اول. ۴
آئین نامه سازمان زندان که شامل مورد ۱۳۱ الی ۱۵۲ است، مربوط به فعالیت های آموزشی، فرهنگی و تربیتی در زندان ها می باشد. ۴
بخش اول زندان ها اوین: ۸
بخش دوم زندان همدان: ۱۰
بخش سوم زندان تبریز: ۱۱
بخش چهارم زندان رجایی شهر: ۱۳
بخش پنجم زندان قزوین. ۱۴
بخش ششم زندان کرمانشاه ۱۵
فصل دوم. ۱۷
کانون اصلاح و تربیت ۱۷
بخش اول سطح فرهنگ و سواد د ززندانهای کشور. ۱۸
بخش دوم نقش فرهنگ سازی د راصلاح و تربیت زندانیان. ۱۹
فصل سوم. ۲۵
نواقض زندانها ۲۵
بخش اول آیا زندانها به اهداف خود که تربیت مددجویان است رسیده اند؟. ۲۶
بخش دوم تغییر تصور ارتکاب جرم و عواقب آن د رزندانیان. ۲۸
بخش سوم مجرمینی که نبایستی بزندان بروند. ۳۶
فصل چهارم. ۴۳
تاثیر گذاری زندانها درشخصیت زندانیان. ۴۳
تاثیر زندان د ر بهبود یا عدم بهبود شخصیت زندانیان. ۴۴
نتیجه. ۵۱
منابع ۵۲
چکیده :
بشر همواره دردفاع از حقوق، آزادی، جان و مال خویش، متخلف و متجاوز را به عناوین مختلف به کیفر رسانده و جامعه نیز در طول ادوار تاریخ برای حفظ آرامش، امنیت و تنبیه مجرم، با مجازات واکنش نشان داده است.
با وجود اینکه تاکنون بی رحمانه ترین و شدیدترین شکنجه ها و مجازات ها در مورد مجرمین اجرا گردیده ولی از ازدیاد بزهکاری پیشگیری نشده است. فردی که به مثابه مجرم توسط نظم اجتماعی و نظام حاکم بر آن به زندان افکنده می شود، آیا در عرض چند ماه در زندان اصلاح و تربیت می شود؟ آیا اساساً نگهداری افراد در چار دیواری زندان، آنان را متنبه و یا اصلاح و تربیت می نماید؟
انگاره اصلاح و تربیت مجرمین نمی یابد منجر به این نارسایی گردد که نماینده نظم حاکم (زندان بان) قادر است برای اصلاح و تربیت او هر کاری و هر اقدامی علیه زندانی انجام دهد . این مسئله مهم است، که ما را به سمت حقوق زندانیان راهنمایی می کند.
مقدمه
در سال ۱۹۳۳ اصطلاح «حقوق زندانیان» در سومین کنگره بین المللی حقوق جزا و زندانی ها در سوئد پذیرفته شد. در کنگره مذکور، حقوق زندانیان را چنین تعریف نمودند: «مجموع قواعد و اصول قانونی که رابطه بین دولت و محکوم را از زمان شروع اجرای مجازات و یا تاریخ بازداشت تعیین می کند.» طرز اجرای کیفر، روش های اصلاحی و تربیتی و یا درمانی و نیز تطبیق دادن آنها با شخصیت بزهکاران و همچنین مسئله تشکیلات زندان ها و شرح و وظایف مسئولین و کار در زندان ها، یعنی اصولی که رعایت آنها مستلزم بهبود وضع زندانیان و آماده نمودن آنان برای بازگشت به زندگی اجتماعی است، موضوع حقوق زندانیان است[۱].
از جمله مهم ترین حقوق زندانیان، حقوق فرهنگی آنهاست . اگر ما درتعریف مجازات حبس به این این نکته اشاره کردیم که حبس فرصتی است برای احیا و پرورش آدمی، جهت بازگشت به صحنه روابط اجتماعی، بی شک حقوق فرهنگی زندانی یا کنش های فرهنگی او در درجه بالای اهمیت قرار می گیرد.[۲]